Oldalak

2013. március 16.

Tavaszi káposztasaláta









Ennek a salátának a receptjét még Aputól tanultam. Ő nagyon sokszor készítette és mi mindannyiszor nagyon nagy lelkesedéssel csápoltuk be. :) Frissen sültekhez, grillezett húsokhoz, pörköltekhez, paprikásokhoz nagyon jól illik. Hűtőben, befőttes üvegbe zárva elvileg 3-4 napig is eláll, de nálunk még sosem bírta addig. :) Most -2020 áprilisán-, újra lencsevégre került ez a tavaszi csemege. Ez alkalommal bográcsban főtt paprikás krumpli mellé készült. :)

 







Hozzávalók 6-8 személyre:
1 fej zsenge tavaszi káposzta (~1 kg-os)
~ 1 tk. só
3 ek. ecet (15%-os)
3 enyhén púpozott ek. cukor
1/2 kk. köménymag
~1 l víz

  1. Először elkészítjük a salátalevet. Egy lábasba mérjük a vizet, belerakjuk a cukrot, ecetet és a köménymagot, majd felforraljuk. A kész levet félretesszük hűlni.
  2. A káposztát megtisztítjuk, felnegyedeljük, kivágjuk a torzsáját és vékonyra szeljük.
  3. Tálba tesszük, megsózzuk és alaposan összeforgatjuk.
  4. A káposztát a levétől jó alaposan kinyomkodjuk, majd leöntjük a langyosra hűlt salátalével.
  5. Átkeverjük és legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése