Oldalak

2013. május 7.

Tőkehalmáj pástétom



Nagyon szeretjük a tőkehalmájat... friss kenyérrel, pár csepp citromlével ropogós zöldségekkel igazán finom. :) Most mégis egy picit másképp szerettem volna tálalni, ezért gondoltam készítek belőle valamit... valami egyszerűt... persze metélőhagymával, mert most "ő" a nagy kedvenc. :D 


Hozzávalók 2 személyre:
1 doboz tőkehalmáj (~12 dkg)
3 ek. tejföl
1 ek. majonéz
1 kk. mustár
1/2 ek. frissen facsart citromlé
egy csokor metélőhagyma
csipet só
frissen őrölt rózsabors

Finomra vágott metélőhagyma és virága a díszítéshez.

  1. A tőkehalmájról leöntjük az olajat egy kis tálba tesszük, majd villával összetörjük úgy, hogy kissé darabos maradjon.
  2. A metélőhagymát finomra vágjuk, majd a többi hozzávalóval és fűszerekkel együtt a tőkehalmájhoz adjuk. Az egészet alaposan kikeverjük. 
  3. Lefedjük és hűtőbe tesszük ~30 percre. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott metélőhagymával és annak virágával. :)




4 megjegyzés:

  1. Ha lehetne, nyomnék most 10 lájkot a fotók miatt, mivel a tőkehalmájról halvány lila gőzöm sincs, hogy milyen. Ezek a képek... úúúú, Ágicaaaa, fantasztikusak, és csak ámulok-bámulok.
    A tőkehalmájnak nagyon hangsúlyosan hal íze van?

    VálaszTörlés
  2. :D Kösziiii! fűűű... hát a tőkehalmájnak nagyon tőkehalmáj íze van. Én nem tudnám semmihez se hasonlítani, de ha már dönteni kell, inkább hal. Igazából nagyon intenzív ízre és illatra is. :)

    VálaszTörlés
  3. Hát akkó' kimennék a szobából, mert már a konzerv szardíniát sem bírom. De sebaj, nekem most a fotók a fontosak. :D

    VálaszTörlés
  4. ;D volt egy ilyen sanda gyanúm, ezért is nem ajánlottam, hogy mindenképp kóstold meg. Most például tök jó, hogy még nincs "illatos" fotó! :D

    VálaszTörlés