Oldalak

2013. június 11.

Caprese - Bazsalikomos paradicsomsaláta mozzarellával



A legegyszerűbb és "legolaszabb" paradicsomsaláta, amit ismerek. :) Nem kell hozzá más, mint jó minőségű mozzarella, nap érlelte édes-fűszeres paradicsom, néhány levél bazsalikom, pár csepp olívaolaj és balzsamecet, meg persze néhány perc a konyhában. Fogyaszthatjuk előételként, vagy akár könnyű vacsoraként, magában is, de grillezett húsokhoz is jól passzol. :)
Hatalmasat nőtt a bazsalikom. Annyira klassz, hogy csak kilépek a teraszra, lecsípek pár levelet, vagy hajtást megmosom és már mehet is az ételbe. Azt hiszem nem árt, ha még vetek, mert ipari mennyiséget képesek vagyunk megenni. :D 


Hozzávalók 2 személyre:
2 db 10 dkg-os mozzarella
20 dkg paradicsom
extra szűz olívaolaj
balzsamecet

frissen őrölt bors
friss bazsalikom

  1. A mozzarellát kisebb darabokra tépkedjük.
  2. A paradicsomokat ~0,5 cm-es karikákra vágjuk, majd a mozzarellával együtt két tálkára halmozzuk.
  3. Meghintjük egy gondolatnyi sóval, kevés őrölt borssal, majd megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel.
  4. Bazsalikomlevelekkel díszítjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése