Oldalak

2013. június 2.

Káposztás tészta









Gyerekkori kedvencem a káposztás cvekedli! Nagyon szeretem, de viszonylag ritkán készítek, mert a rajongásommal itthon egyedül vagyok. :D Bezzeg, ha egyszer ráveszem magam, jó nagy adag káposztát pirítok és szépen kis adagokban bandukol a mélyhűtőbe, hogy később csak tésztát kelljen gyúrni hozzá. Nagyon szép "új" káposztákat vettem a zöldségesnél. Egyik feléből káposztasaláta, a másikból pedig egy jó adag káposztás tészta készült. ...csak nekem... :D












Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg durum lisztből házi tészta vagy 4 főre elegendő száraz kocka tészta
80 dkg káposzta
3 ek. zsír
3 ek. cukor

bors


  1. A tésztát az itt leírtaknak alapján összeállítjuk.
  2. Míg a tészta pihen, a káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd lesózzuk, átkeverjük és ~20 percig pihentetjük.
  3. Egy mély serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és megpirítjuk benne a cukrot. 
  4. Mikor a cukor már szépen karamellizálódott, rátesszük a levétől kinyomkodott káposztát és folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Őrölt borssal fűszerezzük.
  5. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd ~2x2 cm-es "kockákra" vágjuk és enyhén sós vízben ~3 perc alatt készre főzzük.
  6. A kifőtt tésztát leszűrjük, majd a káposztára tesszük. Az egészt jól átforgatjuk és forrón tálaljuk.













2 megjegyzés:

  1. Bevallom, én is egyedül hagynálak a cvekedli evéssel, ha az ovis emlékekre gondolok, de olyan jól néz ki abban a szép tányérban a te cvekedlid, hogy meg kell kóstolnom, hátha időközben ez az étel is a barátom lett. :D Kaphatok egy kis kóstolót?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszönöm! ♥ Kicsit megkésve, de annál nagyobb lelkesedéssel és izgalommal küldöm a kóstolót. :) ...hátha összebarátkoztok. ;)

      Törlés