2014. július 2.

Spárgakrémleves






Egy újabb recept Bálint Csemegével. Ezúttal fehér spárgával, mert ez volt a második termék, amit kipróbálásra/kóstolásra választottam. ...és milyen jól tettem. :D Nagyon finom krémleves készült belőle. Legnagyobb örömömre Páromnak is ízlett, úgyhogy a spárgakrémleves is felkerült a családi étlapra. :)




 

Hozzávalók 4 személyre:
2 dkg fagyasztva szárított fehér spárga
1 l zöldség alaplé
2 dl tejszín
1 ek. sima liszt

bors
szerecsendió
citromillatú kakukkfű


  1. Az alaplevet lábosba öntjük, majd beleszórjuk a spárgát és kicsit pihenni hagyjuk.
  2. Ízesítjük sóval, borssal, citromillatú kakukkfűvel, majd felforraljuk. Egy tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel.
  3. A megfőtt spárgát krémesre turmixoljuk, majd a levest besűrítjük a tejszínes habarással. Egyet forralunk rajta, szerecsendióval -ha kell még sóval, borssal- ízesítjük.
  4. Tálaláskor friss kakukkfű-levelekkel díszítjük.








A receptet megtaláljátok a Bálint Cseppek nyári receptfüzetében!

2 megjegyzés:

  1. Ez klassz, kérek szépen! Abban a pöttyös tálkában jöhet, mert abban tuti, hogy még jobban ízlene. :D Á, csak viccelek, tetszene az egy másik "kotliban" is. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak neked, csak most pöttyös tálkában küldöm! :) Ha már egyszer abban jobban ízlik! :D

      Törlés