Oldalak

2015. január 21.

Spenótfőzelék - Csemetekonyha






Mivel a zöldborsó némi kihagyás után újra feltornázta magát a menübe, sőt a kedvencek közé, itt volt az ideje, hogy egy másik zöld zöldséggel is megismerkedjen Csemete. Elkészült az első spenótfőzelék, cseppet sem hagyományosan. Legnagyobb örömömre Csemete ebben nem hasonlít rám -mert bár mostanra megszerettem a spenótot, azért voltak érdekes kalandjaink :D-, mert vígan becsápolta. :)






Elkészítés:
  1. 50 dkg mirelit spenótot szobahőmérsékleten felolvasztunk. Egy lábasban két evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, majd beleteszünk egy kis gerezd reszelt fokhagymát és addig dinszteljük, míg illatozni kezd. 
  2. Rátesszük a spenótot, gondolatnyi sóval ízesítjük, majd átforraljuk.
  3. Egy banánt feldarabolunk, villával áttörünk, majd a spenóthoz adjuk, jól elkeverjük.
  4. Egy evőkanálnyi lisztet egy kis pohár (125 g) natúr joghurttal és ~1 dl vízzel csomómentesre keverünk, majd besűrítjük vele a spenótfőzeléket. 
  5. Langyosra hűtjük. Egy főtt tojás sárgáját villával összetörünk és a főzelékhez keverjük.
  6. A megmaradt főzeléket kis adagokban lefagyasztjuk.




2 megjegyzés:

  1. Húha, ez aztán az érdekes spenótfőzelék! Banán is, tojás is. :) El nem tudom képzelni, milyen lehet, de igencsak felkeltetted az érdeklődésemet, szívesen belekanalznék.
    Pedig nagynéném anno belém tömte a spenótot, azóta nem ettem, úgy elvette a kedvemet egy újabb kóstolástól. De a tiéd tényleg különleges, komolyan mondom, hogy érdekelne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Elhiszem, hogy érdekesnek találod. Törtem is a fejem, hogy mivel lehetne elkészíteni/ízesíteni, hogy ne legyen olyan seízű. Igaz, a banán eléggé érződik, de Csemetét nem zavarta. :) Szerencsére nagy kedvenc, így gondoltam, hogy nem fogok nagyon mellé vele. A tojássárgája meg tükörtojás, vagy bundás kenyér helyett lett. :D ...na de majd nem soká...

      Törlés