Oldalak

2015. március 24.

Garnélás tészta fűszeres paradicsomszósszal









Újabban eléggé rákattantunk a garnélára. Na jó, azért nem annyira, de tény, hogy sokkal többet eszünk, mint mondjuk egy éve. :) Nagyon klassz és igazán sokféle módon elkészíthető tengeri herkentyű. A tempura után ez az étel is nagy kedvenc lett. Amúgy is szeretjük a tésztát, így pikáns szósszal és garnélával pedig nagyon klassz villámebéd lett belőle.






Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg hosszú metélt
30 dkg előfőzött, fagyasztott garnéla
4 dl paradicsompüré
3 ek. barna cukor
1 tk. kínai hétfűszer keverék
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. édes chilidzsem vagy 1 friss chilipaprika

olívaolaj
citromlé

  1. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. 
  2. Egy magas falú serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Rátesszük a reszelt fokhagymát, a hétfűszer keveréket, néhány pillanat alatt átpirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével és ízesítjük sóval, cukorral. 
  3. Hozzáadjuk a chilidzsemet, vagy a finomra vágott chilipaprikát és közepes lángon kevergetve besűrítjük a szószt. 
  4. Beleforgatjuk a garnélát -amit előzőleg a leírásnak megfelelően kiolvasztottunk-, a tésztát és ~2 perc alatt átforrósítjuk az egészet. Azonnal tálaljuk. Néhány csepp citromlével még pikánsabbá tehetjük.








A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)

2 megjegyzés:

  1. Hű, nagyon tetszenek ezek a fotók! :) És maga az étel is, mert a garnélát én is szeretem, vagy legalábbis '97-ben nagyon ízlett, igaz, az picike volt. :D Jó rég volt, de most is szívesen megkóstolnám. ...és olyan lilás-szürkés csigaházam nekem is van, már a magazinban is kiszúrtam. :) Kérek szépen ilyen fincsi tésztát ma délre. *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó! Köszi-köszi! :D Nagyon aranyos vagy! Igen, a tesó-csigaház... :)))
      No akkor nincs más hátra, mint hogy szedjek egy szép nagy tányérral neked, hogy kiderüljön, szereted-e még a garnélát. :) Már küldöm is!

      Törlés