Oldalak

2015. április 23.

Cukkinis rizottó - Csemetekonyha






Igaz, ez a rizottó Csemetének készült, de felnőtt eledelnek is klasszul beválik. :) Ez esetben a mennyiségeket duplázzuk, így két felnőtt és ~6 Csemeteadag lesz belőle. Azt hiszem szép lassacskán áttérhetünk a közös kosztra. :D 






Hozzávalók 6-7 Csemeteadaghoz:
2 dl rizs
2 dl csirke alaplé + víz (ízlés szerint)
1 nagyobb sárgarépa
2 zsenge cukkini
1 kis fej vöröshagyma
3 ek. olívaolaj

lestyán
reszelt sajt a tálaláshoz

  1. A sárgarépát, cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. Egy kis fazékban felhevítjük az olívaolajat és üvegesre dinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, a rizst és néhány percig kevergetve együtt pirítjuk őket. Felöntjük az alaplével, ízesítjük lestyánnal és közepes lángon, néha megkeverve addig főzzük, míg a rizs felveszi a folyadékot.
  3. Ezután -míg a rizs megpuhul- több részletben annyi vizet adunk a rizottóhoz, amitől az krémes állagú lesz. Óvatosan sózzuk.
  4. Egy adagot langyosra hűtünk -a többit kis adagokban lefagyasztjuk-, tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.







4 megjegyzés:

  1. Valóban gyorsan haladtok az egyforma ételek felé vezető úton, mármint, hogy hamarosan ugyanazt fogja enni Csemete is, amit ti. De jó! :) Ez a rizottó biztos nagyon finom, annál is inkább, mert van benne répa, és akkor már csakis jó lehet. ;) Egy kis kanálkával esetleg jut nekem is? :v

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi! Igen... azt hiszem nekünk sem árt egy kicsit egészségesebben enni. :)
      Még szép, hogy jut, egy egész tálkával küldök! :)

      Törlés
    2. Finomat vacsizom ma, köszi! :)

      Törlés