Oldalak

2015. június 17.

Rakott tészta












Most, hogy végre hozzánk is elért a hűvösebb idő, újra kedve szottyan az embernek begyújtani a sütőt. Az ilyen borongós napokra tökéletes lehet egy jó kis tésztaétel. És ha tészta, akkor általában rakott, mert azt nem lehet megunni. Már csak azért sem, mert kétszer nem készítem ugyanúgy. :D Ez a változat mégis annyira jól sikeredett, hogy muszáj lesz ismételni. Ezért muszáj volt leírni a receptet is. ;) A füstölt paprika és a feta sajt párosa klasszul feldobta ezt a klasszikus fogást. 










Hozzávalók 4-6 személyre:
30 dkg darált hús
30 dkg penne
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl paradicsompüré
1 dl főzőtejszín
3 ek. olívaolaj

bors
1 tk. füstölt őrölt paprika
oregánó
bazsalikom
25 dkg feta sajt
reszelt sajt a tetejére


  1. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. 
  2. A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízesítjük sóval, borssal, zöld fűszerekkel, reszelt fokhagymával, majd lepirítjuk. 
  3. Meghintjük a füstölt paprikával, átforgatjuk, felöntjük a tejszín és paradicsompüré keverékével, majd összeforraljuk. 
  4. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát, majd a felét kivajazott tűzálló tálba tesszük. Rámorzsoljuk a feta sajtot, beborítjuk a tészta másik felével és a tetejére reszelt sajtot szórunk. 200°C-ra előmelegített sütőben ~15 perc alatt készre sütjük. Friss salátát kínálunk mellé.













A receptet megtaláljátok a Kifőztük júniusi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. A receptet olvasva én is úgy látom, hogy a füstölt paprika miatt én is még jobban szeretném ezt a rakott tésztát, pedig alapból imádom az ilyen tésztaételeket. Rettentő guszta! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Örülök, ha így gondolod, mert elindítottam egy szép nagy adagot, mindjárt odaér és lehet kóstolni! ;)

      Törlés
  2. Tegnap a kislányom születésnapjára, 13 embernek készítettem el 3 adagot! Mindenki odáig volt érte. Kicsit nehézkes volt kicsi városkánkban füstölt paprikát beszerezni, de csak sikerült. nagyon szépen köszönöm a receptet, isteni volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Ó, de jó! Nagyon boldog születésnapot kívánok a kislányodnak! :)
      ...és most itt vigyorgok, mint egy kosár alma, mert nagyon örülök, hogy szülinapi menü része lett ez az étel, és hogy mindenkinek ízlett. :) Köszönöm szépen, hogy megírtad!

      Törlés