Oldalak

2015. szeptember 9.

Creol sertésszelet, gombás-cukkinis rizzsel









Ez volt az első alkalom, hogy megkóstoltuk a creol fűszerkeveréket, de biztos, hogy nem az utolsó, mert nagyon finom. A benne lévő curry és kurkuma nagyon jól harmonizál az édes-savanyú ízekkel. :) Bármilyen húst pácolhatunk vele, de akár köretnek készülő burgonyához is remek keverék. ...vagy akár egytálételekhez... Már van is néhány ötletem. :)









Hozzávalók 4 személyre:
A húshoz:
8 szelet sertéshús
2 evőkanál creol fűszerkeverék
1 narancs leve
3 ek. olívaolaj
2 ek. barna cukor


A rizshez:
2,5 dl előgőzölt rizs
1 kis cukkini
6 db nagy csiperke
1 kis fej vöröshagyma

bors
3 ek. olívaolaj
~5 dl víz
metélőhagyma a díszítéshez


  1. A pác hozzávalóit alaposan kikeverjük. Az előkészített hússzeleteket átforgatjuk a pácban, majd jól záródó dobozba téve a hűtőben pihentetjük néhány órát, vagy akár egy éjszakát. 
  2. Másnap a szeleteket grillserpenyőben, vagy grillen készre sütjük. 
  3. A körethez a finomra vágott hagymát olívaolajon ledinszteljük. Hozzáadjuk a rizst a kockákra vágott gombát és néhány percig kevergetve együtt pirítjuk. 
  4. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük vízzel és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Főzés vége előtt pár perccel hozzáadjuk a cikkekre vágott cukkinit. 
  5. Tálaláskor finomra vágott metélőhagymával díszítjük és a hús mellé kínáljuk.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)

1 megjegyzés:

  1. Juhuhuhúúj, az a husika! Akinek félig kreol a bőre, az kaphat dupla adagot belőle? :D ...magamra gondoltam. :D A Kutyinyek pedig csak köretet kér, úgyhogy jöhet mindkét kóstolni való, már ha nem vagyok túl követelőző. >:O

    VálaszTörlés