Oldalak

2015. szeptember 1.

Parmezános zabpehelykeksz









Régóta kísérleteztem már efféle sós keksszel. Azt hiszem, ez most egy egészen klassz variáció lett. A parmezán és a nigella jól kiegészítik egymást, a zabpehely pedig nagyon jó kis alapanyagnak bizonyult. Ez a keksz kívül ropogós, belül kicsit puha, nagyon laktató, ezért akár suliba is csomagolhatunk a gyerekeknek a tízórai mellé. Ez esetben forgathatjuk szezámmagba, vagy lenmagba is a tésztát, ha a hagymás ízt inkább mellőzni szeretnénk. :) Persze kiránduláshoz, vagy beszélgetéshez is nagyon jó kis csemege lehet. ;)









Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
5 ek. liszt
4 ek. tejföl
3 tojásfehérje
7 dkg reszelt parmezán

1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
2 ek. nigella mag

  1. A tojásfehérjét a tejföllel elhabarjuk. 
  2. A száraz hozzávalókat -a nigella mag kivételével- tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a tejfölös keveréket és kézzel összeállítjuk a tésztát. 
  3. Fóliával lefedve 5-6 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük. 
  4. A tésztából 5 cm átmérőjű hengert formázunk, majd megforgatjuk a nigella magban. 
  5. A hengert 0,5 cm vastagon felszeleteljük. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 190°C-ra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt készre sütjük.









A receptet megtaláljátok a Kifőztük augusztusi számában is. :)


2 megjegyzés:

  1. Én ezt nagyon szeretném! Imádom a sós ropogtatni valókat, és ebből most nagyon szívesen csemegéznék. :) És még szépek is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Bele is pirultak ebbe a kedves dicséretbe. :D Máris indítom a csomagot! :)

      Törlés