Oldalak

2015. október 30.

Az első madáretető






Perzsafa vagy perzsa varázsfa - Parrotia persica


 
Idén ősszel új lakókkal gyarapszik a kert néhány gyümölcsfa és díszfa személyében. :) Az elmúlt hónapokban olyan jó volt látni, hogy kezd "beérni" a munkánk. Sok kismadár jön be hozzánk pihenni és persze csemegézni. Rozsdafarkúak, cinkék, verebek, és persze rengeteg fekete rigó. Az ő hathatós munkájuknak hála, nem sok kukac és bogár maradt a mulcs alatt, és nem sok mulcs maradt a növények alatt. :D De egy kis söprés minden nap kell. ;) Beköltöztek gyíkok, békák -bár őszintén nekik nem nagyon örültem, ám a hasznos kerti munkájukat elvitatni nem lehet-, és néha Sün Balázs is tiszteletét teszi nálunk. Beérett a kert. Ahogy mondani szokták. :) Igaz egy kert mindig alakul és formálódik. Növények jönnek-mennek, növekednek, néha átköltöznek. :) De kis vendégek mindig lesznek. Éppen ezért, és mert lassan itt a tél, gondoskodnunk kell a kis látogatókról. Elkészült hát az első madáretető. 
Csemetével együtt eszkábáltuk. Egy fa bortartóból, két régi képkeretből, néhány apró szög és némi lazúr segítségével. Igaz, a "fiús" munkálatokat -fűrészelés, kalapálás, a festés nagy része- egyelőre én csináltam, de majd annak is eljön az ideje, mikor majd Ő egyedül készíti el a saját madáretetőjét. Most Csemete volt a minőségellenőr. :) Mikor megkérdeztem, hogy "Ez így jó lesz?" Ő rávágta "Jó!" :D No persze nem csak azért, mert jópofa mondani, mert ha valami nem tetszik, azonnal megy a fejrázás és "Á-ááá!", hiába kérdezem, hogy jó lesz-e. :D












Festés és száradás után az etető felkerült a perzsafára. Most még nem a végleges helyére, már ami a magasságot illeti, mivel a fa is még konténerben csücsül és várja a jó kis földet, hogy elültethessük, de így Csemete is bármikor meglesheti, hogy fogyott-e már a dióból, amit beletettünk. ;)



 Teszünk a "Má" madaraknak "ámmi-jámmi" ennivalót a madáretetőbe. :) ♥



 El is kell igazgatni...



Cica -azaz "Cí"- is megkukucsálja, hogy minden rendben van-e. :)



Kukuccs! :D







 

4 megjegyzés:

  1. Hú, de helyes kis etetőt gyártottatok ti ketten! :) És bizony a minőségellenőr munkája nagyon is fontos. :D A madárkáknak jó dolguk van és lesz is nálatok bármilyen évszakban. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszönjük szépen! Reméljük sokan jönnek majd! :)

      Törlés
  2. Csinos lett a madáretető,persze ilyen ügyes segéddel nem is csoda! Szerintem daraboljátok egy kicsit a diókat, mert nálunk nem bírnak egyszerre egy fél dióval a cinkék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen! :D
      Igen, ez jó ötlet! :) Ami már kiugrott a héjából, azt tényleg aprítani fogom. A többit majd kicsipegetik, ahogy Anyuéknál is. Azok úgy is kukacosak. Még "desszert" is jár a dióhoz. :D

      Törlés