Oldalak

2017. június 9.

Serpenyős újburgonya, kapros-joghurtos salátával









Ez egy végtelenül egyszerű étel. ...és amilyen egyszerű, mi épp annyira szeretjük. Na jó, én talán azért is, mert igen gyorsan elkészül és nincs vele sok munka. :D Egy biztos, ha van újkrumpli, nálunk ez az étel biztosan asztalra kerül. Most épp joghurtos salátával, de bármilyen friss saláta remekül illik hozzá. Mondjuk egy jó kis lilahagymás paradicsomsaláta... Azt hiszem legközelebb nálunk is az lesz mellé. ;)









Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyához:
1 kg apró újburgonya
20 dkg füstölt húsos szalonna
1 nagy fej vöröshagyma

bors

A salátához:
1 fej saláta
2 dl natúr joghurt
1 kis csokor friss kapor
csipet só
néhány csepp citromlé

  1. A megmosott, lecsepegtetett salátát leveleire szedjük, majd azokat falatnyi darabokra tépkedjük. Tálba tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a finomra vágott kaprot. Ízesítjük sóval, citromlével, majd alaposan átkeverjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  2. A burgonyát megtisztítjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd a szemeket félbe vágjuk. Melegen tartjuk.
  3. Serpenyőben elkezdjük lepirítani a kockákra vágott szalonnát. Mikor a zsírját kicsit kieresztette, rátesszük a szintén kockákra vágott hagymát és együtt sütjük, míg a hagyma üvegesedni kezd. Ekkor rátesszük a burgonyát és néhány perc alatt dobva/rázva készre sütjük az ételt. Ha kell ízesítjük még sóval. Melegen tálaljuk; joghurtos salátát kínálunk mellé.












 

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon gusztusos, biztos én is kipróbálom. Ezek a fotók, nagyon étvágygerjesztők!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Remélem ízleni fog!

      Törlés
  2. Ilyenkor szoktuk azt mondani: hogy ez nekem nem jutott eszembe! :D Annyira gusztusos! Hiába, de mindig a legegyszerűbb ételek a legjobbak :) köszi a receptet, azt hiszem a pénteki vacsi tálalva ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :) Örülök, hogy tetszik, remélem ízleni fog! :)

      Törlés