2017. július 22.

Kávés tönkölykeksz









Végre felavattam a kekszkészítő készletet! :D Oltári jópofa. Azt hiszem ezután többször lesz keksz nálunk. Pláne, ha kicsit enyhül a kánikula. Bár ha az ember reggel nekilát -már amennyiben van a nap kezdetén szabad fél órája-, akkor még a nagy melegek előtt el is készülünk vele és a reggeli kávé mellé már ehetjük is a kekszet. :) 









Hozzávalók ~50 db-hoz:
46 dkg fehér tönkölyliszt
2 ek. étkezési keményítő
14 dkg porcukor
12 dkg olvasztott vaj
1 tojás
1 tk. sütőpor
1 ek. őrölt kávé
csipet só


  1. A száraz hozzávalókat tálba mérjük, elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, vajat és összeállítjuk a tésztát. 
  2. Hűtőben pihentetjük ~10 percet, majd a kekszkészítőbe adagoljuk és tiszta, száraz tepsire, tetszőleges mintával megformázzuk a kekszeket. 
  3. 170°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. 
  4. A kekszeket még melegen levesszük a tepsiről; hűlni hagyjuk. Kávé, tea mellé kínáljuk.














A receptet megtaláljátok a Kifőztük júliusi számában is. :)

4 megjegyzés:

  1. Tényleg jópofa ez a kekszkészítő, és ilyen klassz segédeszközzel gyerekjáték a sütikészítés. :) Ezek a kávés kekszek nálunk is kapósan lennének. :) A fotók nagyon hangulatosak. ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Az már egyszer biztos. Köszönöm! ♥ :)
      No, akkor már csomagolom is és küldöm, hogy legyen a következő kávé mellé. :)

      Törlés
  2. Kedves Ági! Milyen folyadék van még benne? Így nem áll össze! Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Moncsi! Én nem tettem hozzá mást. :) Talán próbáld meg 1-2 evőkanál tejjel, hátha akkor összeáll rendesen a tészta. :) Remélem sikerülni fog!

      Törlés