Oldalak

2018. április 29.

Mézes-tahinis csirke










Ez az étel végtelenül egyszerű és nagyon gyorsan elkészül, ha nem számítjuk a pácolást. Most, hogy ilyen szép az idő, kint a szabadban, grillen is megsüthetjük. Akár rácson, akár grilltálcán. Én most pirított tésztát kínáltam mellé, de egy jó adag friss salátával és parázson sült krumplival is nagyon finom. :)











Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemellfilé

A páchoz:
2 ek. tahini
2 ek. méz
2 ek. szójaszósz
2 ek. olívaolaj
2 gerezd reszelt fokhagyma

bors

A körethez:
főtt tészta 2 személyre
2 marék pirított sós pisztácia
2 ek. olívaolaj
2 ek. szójaszósz
4-5 ek. finomra vágott póréhagyma


  1. A csirkemellet 6-8 egyforma vastag szeletre vágjuk. A pác hozzávalóit elkeverjük, a hússzeleteket beleforgatjuk. 
  2. Jól záródó edénybe téve legalább 2-3 órát hűtőben pihentetjük, ezután tapadásmentes serpenyőben aranybarnára sütjük. Melegen tartjuk. 
  3. A körethez magas falú serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a tésztát, szójaszósszal ízesítjük. Néhány perc alatt dobva-rázva átpirítjuk. 
  4. Tálaláskor megszórjuk a póréhagymával és a pisztáciával, a hús mellé kínáljuk.



















 A receptet megtaláljátok a Kifőztük áprilisi számában is. :)

2 megjegyzés:

  1. Egyszerű, de nagyszerű! ♥ Tartom a tányéromat, mert ez a husika biza kedvemre való. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, hát erről lemaradtam... Még szerencse, hogy te a kóstolóról nem fogsz, mert ma újra készült és frissen küldöm. :)

      Törlés